Tweedehands
Auto

 

TWEEDEHANDS-AUTO OCCASIONS AUTO KOPEN PRIVACY POLICY DISCLAIMER CONTACT SITEMAP

Auto Kopen

Welkom op tweedehands-auto.com. hier treft u alle informatie en tips aan over tweedehands-auto's

De komst van het internet heeft er voor gezorgd dat het vinden van een goede tweedehands auto een stuk eenvoudiger is geworden dan vroeger. U moet niet langer het huis uit en u hoeft geen tientallen garages te bezoeken om te kunnen kiezen uit een mooi aanbod aan tweedehands auto's.

Op het internet zijn immers verschillende websites terug te vinden welke het aanbod aan tweedehands auto's op een overzichtelijke manier weergeven. Dat heeft natuurlijk als grote voordeel dat u in de meeste gevallen ook meteen de prijs te zien krijgt die voor de tweedehands auto wordt gevraagd. Zo kunt u door een klein beetje tijd te investeren meteen uw nieuwe droomauto vinden! 

Tweedehands Auto 

Attentiepunten bij het kopen van een Tweedehands Auto

Waar rekening mee houden bij het kopen van een tweedehands auto?
Wanneer u een tweedehands auto wil kopen doet u er goed aan om even stil te staan bij de zaken die zeker gecontroleerd moeten worden. U gaat immers niet alleen een tweedehands auto kopen omdat hij er goed uit ziet, maar ook omdat hij goed rijdt. Ook eventuele verborgen gebreken zouden door u gecontroleerd moeten kunnen worden alvorens over te gaan tot de aankoop van de tweedehands auto in kwestie. Belangrijke gegevens zijn bijvoorbeeld het aantal kilometers, maar ook het onderhoud van de auto en natuurlijk ook welke opties er bij de auto worden bijgeleverd. Een auto welke is voorzien van een ingebouwde GPS zal doorgaans wel iets duurder zijn dan een tweedehands auto zonder GPS.

In bepaalde gevallen kunt u er voor kiezen om de tweedehands auto welke u wenst aan te kopen enig sinds aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw interieur, maar ook wat extra snufjes zoals sensoren of een camera die u kan helpen bij het parkeren, etc. Met dit alles willen we alleen maar aantonen dat u niet perse genoegen dient te nemen met de tweedehands auto zoals deze bij de aankoop is. U dient natuurlijk wel voor uzelf uit te maken hoeveel kosten u nog in de auto wenst te investeren.

Vergelijk Tweedehands Auto met een Nieuwe Auto

Is een tweedehands auto altijd slechter dan een nieuwe?
Er wordt door mensen wel eens gezegd dat een tweedehands auto altijd slechter is dan een nieuwe. Wanneer we niet verder kijken dan onze neus lang is zouden we hier eigenlijk blindelings mee akkoord moeten gaan. Het is namelijk natuurlijk wel zo dat een tweedehands auto in de meeste gevallen al een flink aantal kilometers heeft gereden en dat u er bij een “oudere” auto wel rekening mee dient te houden dat er eventuele kosten de kop op kunnen steken. Hoe ouder de tweedehands auto hoe meer kans u met andere woorden heeft om er flinke kosten in te moeten stoppen.

Natuurlijk is bovenstaand stukje wel erg negatief over een tweedehands auto. Kijken we iets verder dan zien we namelijk ook een flink aantal voordelen. Goed, de auto heeft misschien wel al een aantal kilometers gereden en bestaat al een paar jaar, maar dat is in eerste instantie al terug te zien in de aankoopprijs welke u er voor dient te betalen. Daarnaast hoeft het zeker niet zo te zijn dat een auto al halverwege z'n levensduur zit wanneer hij tweedehands wordt verkocht. Op dit vlak dient u gewoon rekening te houden met de reden waarom de vorige eigenaar de auto heeft verkocht. Misschien is de persoon van wie de auto was wel overleden en had hij nog maar enkele maanden een nieuwe auto? In dat geval is het natuurlijk nog steeds een tweedehands auto, maar heeft hij nauwelijks de straat gezien.

Mijn Tweedehands Auto verkopen

Tot dusver ging het in dit artikel nagenoeg alleen maar over de situatie waarin u een tweedehands auto zou willen kopen. Natuurlijk zijn er echter ook genoeg mensen die hun eigen auto tweedehands willen verkopen. We geven u graag nog enkele tips waar u bij voorkeur rekening mee dient te houden.

1.) Plaats uw tweedehands auto op Ebay

Ebay mag dan wel een veilingsite zijn, het staat bekend als één van de beste plaatsen op het internet om uw product (of in dit geval uw auto) te verkopen. Het enige probleem is natuurlijk dat mensen tegen elkaar moeten opbieden. U kunt geluk hebben dat er een aantal mensen geïnteresseerd zijn in uw tweedehands auto zodat ze tegen elkaar op gaan bieden, maar in het andere geval is er misschien slechts één persoon geïnteresseerd in uw auto en gaat hij weg voor een veel te lage prijs. Natuurlijk kunt u dit deels zelf bepalen door een goed startbod in te stellen. Let wel op voor de kosten die voor het maken van een veiling worden aangerekend. Deze worden sowieso aangerekend, ongeacht of u, uw auto nu heeft verkocht of niet.

2.) Plaats een berichtje over uw tweedehands auto op Facebook

Sociale media zijn bijzonder populair geworden. Misschien is één van uw vrienden op Facebook wel op zoek naar een tweedehands auto. Daarnaast kost een statusbericht op Facebook u niks en kunt u misschien één van uw vrienden nog uit de nood helpen. Zeker het overwegen waard dus.

3.) Ga praten met een garage om uw tweedehands auto te verkopen

Wanneer u, uw auto niet op het internet wenst te verkopen kunt u er voor kiezen om een beroep te doen op een garage. U kunt met de garage een afspraak maken om even te bekijken hoeveel uw auto tweedehands nog waard is en of de garage al dan niet geïnteresseerd is om hem te verkopen. Op deze manier hoeft u zelf niet veel te ondernemen om uw auto te  verkopen en bent u er zeker van dat heel wat mensen uw auto te zien krijgen!

Nieuws over Tweedehands Auto's